Rukojmí Ashley Smithová: "Bůh ho poslal k mým dveřím"

15.05.2011 10:01


Víra svobodné matky



Na titulní straně atlantského deníku Journal-Constitution 14. března 2005 byla fotografie Ashley Smithové s dvoupalcovým titulkem, který nehleděl na politickou korektnost a konvenční rozvážnost a prohlašoval, "Anděl poslaný od Boha". A celá Atlanta řekla, "Amen."

Na konci se Brian Nichols pokojně dal zajmout, ale až poté co terorizoval oblast podzemní dráhy v Atlantě zabijáckým řáděním, které začalo na Soudním dvoře ve Fulton County a spustilo největší štvanici v dějinách státu Geogia. 26 hodin se vyhýbal zatčení, zatímco zbil či zabil kohokoli, kdo se mu dostal do cesty, než narazil na svobodnou matku se záměrem.



Rukojmí Ashley Smithová, ve věku 26 let, která upozornila policii, že vrah ze Soudního dvoru v Atlantě se chce nechat zajmout, četla Brianu Nicholsovi z knížky "Účelně strávený život", sdílela se s ním o své osobní víře, četla s ním Bibli a modlila se s ním a to během 7 hodin strávených v jejím georgijském jednopokojovém bytě.

Nichols nakonec řekl Smithové, že věří, že ona je anděl, kterého Bůh poslal, aby mu ukázal, jakou bolest způsobil ostatním.

"Řekl, že jsem jeho sestra a on mým bratrem v Kristu. Že on byl ztracený a Bůh ho zavedl přímo ke mně," řekla Smithová. "Věřím, že ho Bůh poslal k mým dveřím, aby neublížil už nikomu jinému."

Smithová řekla, že se nejprve bála, že ji Nichols také zabije, ale po hodinách, co si s ním povídala a modlila, byl z něj úplně jiný člověk, než ten, který jí strčil zbraň k jejímu boku, přinutil ji pustit ho do jejího bytu a svázal ji.

Smithová řekla: "Usoudila jsem, že ať už zemřu nebo ne, tak předtím než zemřu, dám mu poznat, že není schopen mě "zabít". Vše, co byl schopen udělat, bylo poslat mě domů."

Poté, co jí začal důvěřovat a odvázal ji, požádala ho, zda by nemohla číst. Četla nahlas první odstavec z kapitoly 33 knihy, "Účelně strávený život" a Nichols ji požádal, aby zastavila a znovu mu to přečetla.

Ta pasáž otevřela dveře k tomu, aby Smithová mohla začít s Nicholsem mluvit o své víře a svých osobních zážitcích, včetně toho, jak viděla svého manžela umírat ve svém náručí o čtyři roky dříve, poté co byl ve rvačce v Atlantě pobodán.

MLUVILI O RODINÁCH OBĚTÍ

Nichols řekl, že se cítil, jako by byl mrtvý. "Podívej se mi do očí, já jsem už mrtvý." Ale Smithová mu řekla, že ten fakt, že stále žije, je zázrak. "Stojíte přede mnou jen proto, že to má určitý záměr. Vašim cílem může být nechat se chytit a jít do vězení a sdílet Boží slovo s ostatními vězni."

Podívala se do očí masového vraha a řekla mu, že to vyžaduje "hodně mužnosti" vzdát se a převzít zodpovědnost za své skutky, než jít ven a střílet a způsobit více škody sobě i ostatním.

Nabídla mu, že s ním půjde se vzdát. "Pojďte, pojďte se mnou," požádala ho několikrát. Nakonec řekl, že jo.

Řekla, že nechce, aby její pětiletá dcera vyrůstala bez rodiče. Řekla, že se měla sejít se svou dcerou v sobotu ráno  v deset hodin v Babtistické církvi Hebron v Dacula, v Georgii. " Čeká, že mě tam uvidí," řekla. "Už si prošla ve svém životě hodně věcmi."

Nejpve Nichols řekl, že ji nenechá odejít, ale jak hodiny míjeli a oni si dál povídali - o svých rodinách, rodinách obětí a o Bohu - změnil svůj názor. Litoval.

Nichols jí dovolil opustit byt v 9:30 ráno. Okamžitě zavolala linku 911 a řekla policii v okrsku Gwinnett, že je Nichols v jejím bytě a chce se vzdát.

Smithová měla příležitost zavolat policii už dříve, než ji Nichols požádal, aby šla s ním ukrýt pickup, který vzal od celního agenta Davida Wilhelma, jehož už dříve postřelil a zabil.

ANDĚL, K NĚMUŽ MĚ BŮH POSLAL

Smithová se rozhodla nevolat policii, přestože měla příležitost, protože věřila, že by to mohlo ohrozit ještě více lidí. Vyťukala čisla 9-1-1 na svém mobilu, ale nestiskla tlačitko "Odeslat". Místo toho s ním šla dvě míle vyhodit pickup.

"Wow, tys neodjela," řekl jí Nichols. " Myslel jsem, že odjedeš."

Přivedla ho zpět do svého bytu a udělala mu borůvkové lívance, se skutečným máslem.

"Byl ohromen," řekla.

Po snídani nejen že jí dovolil  odejít a vidět svou dceru, dal jí 40 dolarů a požádal ji, jestli je něco, s čím by jí mohl pomoct - jako třeba pověsit záclony v jejím novém bytě - zatímco bude pryč.

Když přijela policie, šel jako beránek. A v očích Ashley Smithové jako muž.

Smithová věří, že Nichols věděl, že ona zavolá policii. Když opouštěla byt, požádal ji Nichols, aby ho přišla navštívit do vězení. "Jsi anděl, k němuž mě Bůh poslal," řekl jí. "Chci s tebou opět mluvit. Přijdeš se za mnou podívat?"

Ona souhlasila.

________________________________________________________________

Přeloženo ze stránek crime.about.com/od/news/a/ashley_smith.htm

Stránky Ashley Smith Robinsonové: ashleysmithrobinson.com/?page_id=2

Zpět

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode