Láska, jak ji neznáte

03.07.2010 13:48

Pro všechny, kteří hledají lásku a tu pravou ještě nenašli.

Prošli jste množstvím vztahů a zklamání? Byli jste zrazeni a podvedeni někým blízkým? Možná právě teď se cítíte, že vás nikdo nemá rád. Cítíte se být sami se svými pocity a úzkostmi a není nikdo, kdo by vás potěšil a tu prázdnou nádrž lásky naplnil. A možná právě ten, který by to rád udělal čeká na vás, až mu otevřete dveře a pozvete dál. Jenomže vy z té strany lásku ani nečekáte nebo si neuvědomujete, že tam je, anebo v ni nevěříte.

Právě pro vás tady píšu tyto řádky a byl bych rád, kdybyste k tomu byli otevřeni a až zjistíte, co mám na mysli, abyste nebyli zklamaní nebo plni předsudků, ale zamysleli se nad tím, protože je to skutečné, já si tady nevymýšlím, ale to, co hodlám psát, znám ze svého života. Ta láska, kterou vy hledáte a nevíte ani kde, tu jsem našel a proto se o ni chci podělit. Není to láska, která by přišla jen do mého života a k nikomu jinému, ta osoba, chce svou lásku dokázat i každému z vás, kdo čtete tyto řádky. Tak prosím čtěte s otevřeným srdcem a pokud narazíte na své předsudky, prosím zkuste je alspoň na chvíli odložit a zamyslet se. Rozhodně vás tu nechci klamat.

Takže. Za prvé bych charakterizoval a popsal tu lásku, kterou jsem poznal.

Láska je trpělivá, je dobrotivá, láska nezávidí, láska se nevychloubá ani nenadýmá, nechová se nepatřičně, nehledá svůj prospěch, nedá se vydráždit, nemyslí na nic zlého, neraduje se ze špatnosti, ale raduje se s pravdou, všechno snáší, všemu věří, ve vše doufá, všechno vydrží, láska nikdy neselhává...

Láska dokáže obětovat sebe za druhého, bez ohledu na to, jaký ten druhý je. Láska není sobecká, nehledí na sebe. Nepočítá nejen křívdy ale ani to dobré, co udělá. Miluje, i když druzí ne. Nemění se dle okolností. Zůstává stejná, ať se děje, co se děje. Láska odpouští všechno špatné, čeho se vůči ní dopustili.

Teď vám povím něco důležitého. Věřím tomu, že hledáte lásku a že toužíte po tom být milovaní, to je jisté, láska je základní lidskou potřebou. Jestli jste ale četli výše zmíněné charakteristiky lásky, dokážete takto milovat druhé bezpodmínečně? Jak byste se ohodnotili? Je však jedno pravidlo, že člověk nemůže dát to, co nedostal. Člověk může rozdávat jen to, co předtím přijal. Pokud jsem nebyl dostatečně milován, nebo tu lásku nepřijal, nebudu schopen ani já sám milovat. Často si říkáme, že když nám nedokázali rodiče lásku projevit, nebo nás neměli rádi, my budeme jiní, to není pravda. Pokud jsme nebyli milovaní, lásku ani nebudeme moci dát, pokud ji nepřijmeme jinde.

Jedno však vím, že v tomto světě, ve kterém žijeme, takovou lásku ani nenajdete. Svět je plný násili, zloby, lží. Jak v tomto můžete lásku najít? Člověk, který lže, nemiluje. Láska však vítězí nad světem.

Láska, ta opravdová láska, která nikdy neskončí, která je věrná navěky, skutečně existuje. Je to láska Ježíše Krista, kterou nám prokázal, když za nás zemřel. Nikdo nemůže víc milovat než ten, kdo zemře za své přátele a Ježíš toto udělal. Bůh tak miloval tento svět, Bůh tak miloval tebe, právě tebe, kdo to čteš, že si s tebou Ježíš vyměnil místo na kříži. Jeho krev tekla za tebe, právě za tebe. Ty jsi terčem a cílem jeho lásky, on chce tvůj život naplnit až k přetékání. On tě zná líp než ty sám/sama sebe a chce ti to osobně dokázat, když mu dáš šanci. On čeká u dveří tvého srdce a klepe, čeká až mu otevřeš.

Jsi pro Ježíše moc důležitý/á a, pokud někdo říká, že nemáš cenu, je to lež. Každý má velkou cenu. Nikdo není nahraditelný, pro Boha ne. Každý jsme vyjímeční a jedineční. Máš svou cenu, tu Ježíš vyvážil svým životem.

Všechny špatné věci, které děláme, nás od něj oddělují. Ježíš chce obnovit svůj vztah s tebou. Možná máš špatnou zkušenost s nějakými věřícími a náboženství ti připadá suché a nudné. Náboženství takové může být ale ne živý vztah s Ježíšem. Člověk dělá chyby i věřící, ale nenechej se tím odradít, neber to prosím za záminku proto, aby jsi se odvracel/a od Ježíše.

Pozvi Ho do svého srdce a nechej jej tě proměnit. Má pro tebe věčný život. Ať jsi teď kdekoli, nebo ať jsi kdokoli, udělej toto rozhodnutí a uvidíš, že si tady nevymýšlím. Píšu z vlastní zkušenosti. Změnil můj život a změní i ten tvůj, pokud mu to dovolíš.

Můžeš to Ježíši říct touto jednoduchou modlitbou a řekni to nahlas:

Ježíši, tady jsem a chci, aby jsi mi odpustil vše špatné, co jsem udělal/a a vyznávám tě jako svého Spasitele, věřím, že jsi za mě zemřel a byl vzkříšen z mrtvých a přijímám tě do svého srdce. Prosím, proměň můj život tak, aby byl podobný tvému. Děkuji Ti. Amen

Zpět

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode