Jak se zbavit reklam u Kindle Special Offers

05.05.2012 13:10

Rád bych zde podal vcelku jednoduchý návod, jak se zbavit reklam ze sponzorované čtečky Kindle.
Tento návod jsem převzal z jiných anglických stránek. Takže upozorňuju, nejsem tak "dobrý", že bych na to přišel já.
Další věc, není to zásah, který by ovlivnil software Amazonu. Kdykoli to jde zrušit. Já jsem si to udělal na své čtečce Kindle 3 a bezvadně to funguje. Předpokládám, že to bude fungovat i u Kindle 4. Avšak majitelé Kindle 4 mají oficiální možnost Amazonu zbavit se reklam tím, že doplatí 30 dolarů rozdíl mezi standardní a sponzorovanou verzí a tak se zbavit reklam oficiální cestou, majitelé Kindle 3, pokud vím, tuto možnost nemají.

Upozorňuju, že ze zkušenosti, tato úprava není účinná u verze firmwaru 3.4. Funguje u předchozí verze 3.3.

Takže jdeme na to:

1.Připojte čtečku pomocí USB k počítači a zazálohujte si složku Documents kdekoliv v PC, třeba na Plochu, jelikož budeme muset uvést čtečku do továrního nastavení a všechny data z ní se smažou.
2. Odpojte čtečku od PC..
3. Přejděte do Home složky a stiskněte Menu, potom Settings.
4. V Settings stiskněte opět Menu a najeďte na Reset to Factory Defaults (Návrat do továrního nastavení) a stiskněte, poté potvrďte akci stisknutím ok v dotazním okně.
5. Po několika vteřinách se čtečka restartuje.  Chvíli to trvá.
6. V původním článku se píše o tom, že se objeví volba vybrat jazyk při nabíhání čtečky, to však u mě nenastalo. Možná je toto u americké lokalizace, či britské a nebo se tak děje u Kindle 4.V případě, že se vám to stane, zadejte jazyk English a potvrďte. Pokud to po vás bude chtít Nastavit čtečku (Set Up Kindle), v této chvíli  nenastavujte nic.
7. Když vám čtečka naběhne, připojte ji opět k PC pomocí USB kabelu.
8. Znovu překopírujte svou zálohovanou složku Documents z PC do Kindle čtečky. V případě dotazu nahradit Kindle User Guide, můžete nahradit či přeskočit. Je to na vás.
9. Je třeba, abyste nastavili v nastavení složky, aby byly vidět systémové složky a soubory. Standardně jsou skryté. Je třeba najet na možnosti souborů a složek a v políčku skrýt systémové soubory tuto možnost zamezit (zrušit odfajfkování). Když jste to udělali správně, ve hlavní složce čtečky bude viditelná složka System.
10. Otevřete složku "System".
11. Klikněte do prázdného místa pravým tlačítkem myši a zvolte Nový - Textový dokument. Pro pojmenování stačí jedno písmeno abededy, např. d.txt.
12. Vraťte se do hlavní složky čtečky. Stiskněte SHIFT a pravým tlačítkem myši stiskněte na složce "System".
13. Zvolte "Zde otevřít příkazové okno".
14. V příkazovém černém okně zadejte příkaz "ren d.txt d.assets". Samozřejmě píšte bez úvozovek a místo d.txt zadejte název, který jste zadali vy, pokud jste zadali jiný. Tímto jste soubor d.txt přejmenovali na d.assets. Já jsem soubor přejmenoval čistě na .assets. Zrušil jsem to d. Klikněte na soubor pravým tlačítkem a ve vlastnostech souboru nastavte volbu jen pro čtení.
15. V hlavní složce kindle vytvořte ještě prázdný textový soubor se jménem chmod -R 444 .assets. Upozorňuju za chmod, za R a 444 je mezera. Místo koncovky txt musí být assets proto .assets.
16. Nyní čtečku odpojte od PC.
17. Nyní můžete "Set Up Your Kindle", nastavit čtečku, pokud je to třeba. Jinak to můžete vynechat.
18. Připojte čtečku k internetu, pomocí wifi nebo 3G, a až nyní ji teprve zaregistrujte u Amazonu. Pokud byste ji zaregistrovali ještě před vytvořením chmod souboru, reklamy by se vám znovu stáhly.
19. Po registraci můžete třeba vyzkoušet najet na některé internetové stránky a zkusit, zda se vám stáhly reklamy či ne, jelikož mezi registrací a stažením reklam může být chvilková časová prodleva.
20. Pokud vše jde dobře, nebudete mít v menu ani volbu "View special Offers" a místo reklamního banneru budete mít v Home složce o jeden řádek více.
 

Toto není žádný závažný zásah, aspoň dle mého úsudku. Soubor chmod zamezí stažení reklam, takže na Amazon účtu se vám pořád čtečka jeví jako sponozorovaná, akorát se vám reklamy nestáhnou.

Se čtečkou bez reklam si svou čtečku můžete i hacknout pomocí jailbreaku a dávat vlastní spořiče.
 

Zpět

© 2010 Všechna práva vyhrazena.